database
Wij stonden in Citta, bijlage van Gva

Wij stonden in Citta, bijlage van Gva

  • Nathalie

Boekhandel Bert van Sande stond in de CittA, de bijlage van de Gazet van Antwerpen. CittA gaat elke week op zoek naar zeven topadresjes, "de 7 om te beleven"... Wij verschenen onder boekhandels in de Kempen!

Neil MacGregor - Duitsland, biografie van een natie

Neil MacGregor - Duitsland, biografie van een natie

  • Nathalie

‘Deutschland? Aber wo liegt es? Ich weiss das Land nicht zu finden.’ - Goethe en Schiller in 1796

De geschiedenis van de laatste 150 jaar is in hoge mate bepaald door één natie: Duitsland. Aanstichter van twee wereldoorlogen. Twee keer vernietigend verslagen. Verantwoordelijk voor de grootste genocide in de geschiedenis van de mensheid. Tot op de grond toe afgebroken. Tot twee keer toe herrezen uit de puinhopen van haar eigen geweld. Verdeeld, verkaveld, maar opnieuw uitgegroeid tot de dominante macht in Europa.

Wat weten we eigenlijk van de bewogen geschiedenis van Duitsland? En hoe kijken de Duitsers naar zichzelf en hun eigen historie? Vijfentwintig jaar na de vorming van het nieuwe, herenigde Duitsland, op 3 oktober 1990, peilt Neil MacGregor, directeur van het British Museum, ziel en wezen van Duitsland en de Duitsers. In dertig briljante, rijk geíllustreerde beschouwingen beschrijft hij 600 jaar Duitse geschiedenis.

Wat maakt Duitsland tot Duitsland? MacGregor vertelt het verhaal aan de hand van honderden mensen, voorwerpen, plaatsen, kunstwerken, gebouwen, geschriften. Het gaat over worst, bier, porselein, over schrijvers, schilders en politici, over Goethe, Dürer en Bismarck, over Kant en Gutenberg, over wetenschap, filosofie, muziek, literatuur, kunst, architectuur, industrie. Over de drukpers en de Volkswagen Kever. Over Bauhaus en Buchenwald. Over de betekenis van de Rijn en over de taal van Luther, Heinrich Heine, Thomas Mann en de gebroeders Grimm. Over de etsen van Dürer en de cantates van Bach. Over speelgoed, glaswerk, schilderijen en de oorlogsmonumenten van Ernst Barlach. En over ‘Made in Germany’.

Neil MacGregors Duitsland is cultuurgeschiedenis op zijn allerbest – een boek zoals nooit eerder over Duitsland geschreven is.

Stefan Boonen - verliefd

Stefan Boonen - verliefd

  • Nathalie

Voor de allerkleinsten: Stefan Boonen - verliefd

Jij bent verliefd, hé!’
‘Nee hoor!’
‘Jawel! Je huppelt al. Je bent gewoon superformidabel verliefd.’
‘Niet.’
Is hij het of is hij het niet?
Heel de straat, alle kinderen van de buurt, de hele wereld wil het weten.
Is Lowie verliefd? En op wie dan?

Grappig en origineel prentenboek over vlinders in de buik. Thema verliefdheid op het niveau van jonge kinderen.

Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen

Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen

  • Nathalie

Voor de "bijna-grote-mensen"

Griffiths & Denton - Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige nieuwe boomhut van 78 verdiepingen! Ze hebben er 13 verdiepingen bijgebouwd, waaronder een carwash, een combineermachine, een krabbelatorium, een stadion voor ALLE SOORTEN BALSPORTEN, Andyland, Terryland, een zwaar beveiligde aardappelchipsopslagruimte en een openluchtbioscoop. Dus waar wacht je op? Kom naar boven! En vind je de koe op elke pagina? Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de achtenzeventigste verdieping.

Erwin Mortier - Omtrent liefde en dood

Erwin Mortier - Omtrent liefde en dood

  • Nathalie

'Als we de doden niet uit de kamers van onze ziel verdrijven, blijven ze hangen. We moeten ze verbannen om ze te kunnen verwelkomen in onze herinneringen als wat ze geworden zijn: aflijvigen; dierbaren die bestaan hebben, maar er voorgoed niet meer zijn. Die tijdelijke ballingschap is noodzakelijk om hun wederkomst te garanderen.'

In Omtrent liefde en dood. Een afscheid brengt Erwin Mortier dit op sublieme wijze in praktijk. Hij speelt daarbij hoog spel. Al schrijvend volgt hij twee dierbare vrienden naar de uiterste randen waar de dood zich bevindt. Net op tijd maakt hij zich los, om hen tegelijk op papier weer te laten verschijnen: onder zijn pen komen ze terug als krachtige personages.

Will Englund - maart 1917, op de rand van oorlog en revolutie

Will Englund - maart 1917, op de rand van oorlog en revolutie

  • Nathalie

Een fascinerend werk over de maand waarin de moderne wereld opnieuw gestalte kreeg.

‘Wij zijn geen provincialen meer’, zei de Amerikaanse president Woodrow Wilson op 5 maart 1917. Het was de vooravond van Amerika’s deelname aan de Eerste Wereldoorlog, en de Russische autocratische macht was net in elkaar gestort. Het bleek een sleutelmoment in de wereldgeschiedenis. Niet alleen voor Rusland, maar ook voor Amerika.

Deze dramatische maand heeft krachten ontketend die nog steeds een stempel drukken op de wereld waarin we vandaag de dag leven. Rusland begon aan een traumatische eeuw, terwijl de Verenigde Staten voor het eerst de rol aannamen van wereldwijde brenger van democratie en vrijheid.

In Maart 1917 voert Will Englund ons met een prachtige stijl en een goudmijn aan historische bronnen mee langs alle grote thema’s van deze turbulente tijd: de groeiende macht van de Amerikaanse president, de Russische cultuur en politiek, de strijd tegen racisme en discriminatie en de opkomst van de jazzmuziek.